Верига от любими рецепти
Влашка саламура с шаран от видинския регион

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

шарана шаран1
лук лук1 глави глава
моркови морков300 g g
печурки печурка200 g g
сушени чушки сушена чушка2 - 3 бр. бр.
домати домат2 бр. бр.
червени чушки червена чушка1 бр. бр.
чесън чесън4 скилидки скилидка
копър копър1 връзка връзка
дафинови листа дафинов лист2 - 3 бр. бр.
олио олио200
царевично брашно царевично брашно100 g g
яйца яйце2
сол сол

Влашка саламура с шаран от видинския регион

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(8)

Начин на приготвяне

Изчистваме шарана, нарязваме го на шайби и осоляваме. Печем го на скара или оребрен тиган.
Гъбите, морковите, лука, домата и чушките нарязваме на едро и ги печем на скара, за да постигнем специфичен опушен вкус.
След като шаранът се е изпекъл, го оставяме да поизстине и обезкостяваме.
Накълцваме изпечените зеленчуци на ситно и ги слагаме в тенджерата заедно с 50 ml олио и дафинов лист.
На ситно накълцваме и изпечения шаран и го слагаме в бульона със зеленчуците.
В тиган правим запръжка с олио и царевично брашно, като постоянно бъркаме. Когато получи леко златист загар, доливаме 1 - 2 черпака от бульона и връщаме обратно в тенджерата.
За застройката разбиваме две яйца и ги сипваме през цедка в супата, като бъркаме постоянно. Завършваме, овкусявайки супата с чесън, копър и сол.