
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listВлашка саламура с шаран от видинския регион
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Изчистваме шарана, нарязваме го на шайби и осоляваме. Печем го на скара или оребрен тиган.
Гъбите, морковите, лука, домата и чушките нарязваме на едро и ги печем на скара, за да постигнем специфичен опушен вкус.
След като шаранът се е изпекъл, го оставяме да поизстине и обезкостяваме.
Накълцваме изпечените зеленчуци на ситно и ги слагаме в тенджерата заедно с 50 ml олио и дафинов лист.
На ситно накълцваме и изпечения шаран и го слагаме в бульона със зеленчуците.
В тиган правим запръжка с олио и царевично брашно, като постоянно бъркаме. Когато получи леко златист загар, доливаме 1 - 2 черпака от бульона и връщаме обратно в тенджерата.
За застройката разбиваме две яйца и ги сипваме през цедка в супата, като бъркаме постоянно. Завършваме, овкусявайки супата с чесън, копър и сол.