
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЯйца „Бенедикт“
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Кипни по-голямо количество вода в широка тенджера и добави солта и оцета.
2. Разтопи маслото в малък съд и го остави да бълбука, докато белтъците се утаят на дъното и маслото се пречисти, но внимавай да не загори и покафенее. Отлей внимателно втечненото масло, така че да се отдели от белтъка.
3. Раздели две яйца на белтъци и жълтъци (използвай белтъците за други цели). На гореща водна баня разбий на пяна жълтъците, горчицата и 1 - 2 с.л. вода. Добави на тънка струйка хладкото масло при непрекъснато бъркане. Продължи да бъркаш, докато сосът се сгъсти. Овкуси със солта, черния пипер, захарта и сока от лимон и остави на топло.
4. Междувременно разчупи останалите яйца и едно по едно ги пусни в кипящата оцетена вода. Вари ги 3 - 4 min, после ги извади и ги остави да се отцедят добре.
5. В това време препечи филиите, покрий ги с шайбите шунка и постави отгоре по едно яйце. Залей със соса и поръси с колелцата зелен лук. Сервирай веднага.