
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
яйца яйце | 6 | ||
шунка шунка | 100 g g | ||
краве масло краве масло | 175 g g | ||
горчица
горчица (на върха на ножа) | |||
кафява захар кафява захар | 1 щипки щипка | ||
лимонов сок лимонов сок | 2 - 3 ч.л. ч.л. | ||
хляб за тостер хляб за тостер | 4 филии филия | ||
пресен лук
пресен лук (на колелца) | 1 с.л. с.л. | ||
оцет оцет | 1 - 2 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЯйца „Бенедикт“
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Кипни по-голямо количество вода в широка тенджера и добави солта и оцета.
2. Разтопи маслото в малък съд и го остави да бълбука, докато белтъците се утаят на дъното и маслото се пречисти, но внимавай да не загори и покафенее. Отлей внимателно втечненото масло, така че да се отдели от белтъка.
3. Раздели две яйца на белтъци и жълтъци (използвай белтъците за други цели). На гореща водна баня разбий на пяна жълтъците, горчицата и 1 - 2 с.л. вода. Добави на тънка струйка хладкото масло при непрекъснато бъркане. Продължи да бъркаш, докато сосът се сгъсти. Овкуси със солта, черния пипер, захарта и сока от лимон и остави на топло.
4. Междувременно разчупи останалите яйца и едно по едно ги пусни в кипящата оцетена вода. Вари ги 3 - 4 min, после ги извади и ги остави да се отцедят добре.
5. В това време препечи филиите, покрий ги с шайбите шунка и постави отгоре по едно яйце. Залей със соса и поръси с колелцата зелен лук. Сервирай веднага.