Верига от любими рецепти
Яйца „Бенедикт“

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

яйца яйца6
шунка шунка100 g g
краве масло краве масло175 g g
горчица горчица
(на върха на ножа)
кафява захар кафява захар1 щипки щипка
лимонов сок лимонов сок2 - 3 ч.л. ч.л.
хляб за тостер хляб за тостер4 филии филия
пресен лук пресен лук
(на колелца)
1 с.л. с.л.
оцет оцет1 - 2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Яйца „Бенедикт“

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(8)

Начин на приготвяне

1. Кипни по-голямо количество вода в широка тенджера и добави солта и оцета.

2. Разтопи маслото в малък съд и го остави да бълбука, докато белтъците се утаят на дъното и маслото се пречисти, но внимавай да не загори и покафенее. Отлей внимателно втечненото масло, така че да се отдели от белтъка.

3. Раздели две яйца на белтъци и жълтъци (използвай белтъците за други цели). На гореща водна баня разбий на пяна жълтъците, горчицата и 1 - 2 с.л. вода. Добави на тънка струйка хладкото масло при непрекъснато бъркане. Продължи да бъркаш, докато сосът се сгъсти. Овкуси със солта, черния пипер, захарта и сока от лимон и остави на топло.

4. Междувременно разчупи останалите яйца и едно по едно ги пусни в кипящата оцетена вода. Вари ги 3 - 4 min, после ги извади и ги остави да се отцедят добре.

5. В това време препечи филиите, покрий ги с шайбите шунка и постави отгоре по едно яйце. Залей със соса и поръси с колелцата зелен лук. Сервирай веднага.

Купи в Lidl

Deutsche Markenbutter Краве маслоDeutsche Markenbutter Краве масло
Deutsche Markenbutter Краве масло
29.04 - 04.05
ТОП ЦЕНА
4,99лв.
Пресни яйцаПресни яйца
Пресни яйца
29.04 - 04.05
ПО-ЕВТИНО
8,99
7,49лв.
Пресни яйцаПресни яйца
Пресни яйца
29.04 - 04.05
ПО-ЕВТИНО
8,99лв.