Верига от любими рецепти
Яйца по арабски

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Сигурен съм, че много ще ви хареса да приготвите лесно “Яйца по арабски” или още наричани – “Шакшука”.

Съставки

яйца яйце3 бр. бр.
домати домат700 g g
лук лук1 глави глава
чушки чушка3 бр. бр.
чесън чесън2 скилидки скилидка
люти чушки люта чушка2 бр. бр.
маслиново масло маслиново масло20 ml ml
морска сол морска сол5 g g
черен пипер черен пипер5 g g
магданоз магданоз
хляб хляб
(прясно изпечен)

Яйца по арабски

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(94)

Начин на приготвяне

Загряваме маслиновото масло в дълбок тиган. 

Запържваме лука и чушките за 3 – 5 min, докато омекнат. Добавяме чесънa и запържваме до златисто. 

Слагаме доматите и захарта и готвим на среден огън за около 5 – 7 min, докато сместа се сгъсти.

Подправяме със сол и черен пипер. С помощта на дървена лъжица оформяме 4 кладенчета в доматената смес и чупим по едно яйце във всяко.

Добавяме лютите чушки. Намаляваме котлона и покриваме тигана с капак. Изчакваме, докато белтъкът стане бял и стегнат. 

Поръсваме ястието с пресен магданоз и сервираме с хрупкав хляб. 

*Във времето за приготвяне не се включва време за подготовка на продуктите, охлаждане и сервиране.