Верига от любими рецепти
Яйца по шотландски

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

яйца яйца6
лук лук
(малка)
1 глави глава
салвия салвия
(прясна)
2 стръка стрък
магданоз магданоз
(пресен)
4 стръка стрък
наденица наденица
(сурова)
5
черен пипер черен пипер
галета галета50 g g
олио олио1 l l

Яйца по шотландски

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(7)

Начин на приготвяне

1. Свари 4 яйца във вряща вода за ок. 10 min, така че да са твърдо сварени. Залей ги със студена вода, обели ги и ги остави да изстинат.

2. Обели лука и го накълцай на ситно. Откъсни и накълцай на ситно листенцата от зелените подправки. Раздели едно яйце на жълтък и белтък и остави белтъка настрана за някоя друга рецепта. Извади от обелката пълнежа на суровите наденици с натиск и го смеси с лука, жълтъка, зелените подправки и черния пипер.

3. Раздели сместа на четири и оформи плоски овали. Обвий твърдо сварените яйца с овалите, като внимаваш пълнежът навсякъде да е с еднаква дебелина.

4. Разбий останалото яйце в дълбока чиния. Потапяй обвитите яйца в разбитото яйце, а после ги овалвай в галетата.

5. Загрей в тенджера олиото, докато по дръжката на поставена в него дървена лъжица започнат да се изкачват балончета. Фритирай в олиото яйцата на порции за ок. 5 min, докато станат хрупкави, като ги обръщаш многократно. Остави ги да се отцедят от мазнината върху кухненска хартия и ги сервирай горещи или студени, например на пикник.

Купи в Lidl

Златно Добруджанско Слънчогледово олиоЗлатно Добруджанско Слънчогледово олио
Златно Добруджанско Слънчогледово олио
22.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
1,89лв.
ЛукЛук
Лук
15.04 - 21.04
ПО-ЕВТИНО
1,79
1,49лв.