Верига от любими рецепти
Яйца по шотландски

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

яйца яйце6
лук лук
(малка)
1 глави глава
салвия салвия
(прясна)
2 стръка стрък
магданоз магданоз
(пресен)
4 стръка стрък
наденица наденица
(сурова)
5
черен пипер черен пипер
галета галета50 g g
олио олио1 l l

Яйца по шотландски

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(6)

Начин на приготвяне

1. Свари 4 яйца във вряща вода за ок. 10 min, така че да са твърдо сварени. Залей ги със студена вода, обели ги и ги остави да изстинат.

2. Обели лука и го накълцай на ситно. Откъсни и накълцай на ситно листенцата от зелените подправки. Раздели едно яйце на жълтък и белтък и остави белтъка настрана за някоя друга рецепта. Извади от обелката пълнежа на суровите наденици с натиск и го смеси с лука, жълтъка, зелените подправки и черния пипер.

3. Раздели сместа на четири и оформи плоски овали. Обвий твърдо сварените яйца с овалите, като внимаваш пълнежът навсякъде да е с еднаква дебелина.

4. Разбий останалото яйце в дълбока чиния. Потапяй обвитите яйца в разбитото яйце, а после ги овалвай в галетата.

5. Загрей в тенджера олиото, докато по дръжката на поставена в него дървена лъжица започнат да се изкачват балончета. Фритирай в олиото яйцата на порции за ок. 5 min, докато станат хрупкави, като ги обръщаш многократно. Остави ги да се отцедят от мазнината върху кухненска хартия и ги сервирай горещи или студени, например на пикник.

Купи в Lidl

Пресни яйца XXLПресни яйца XXL
Пресни яйца XXL
12.06 - 18.06
10 + 2 БЕЗПЛАТНО
4,39*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.