
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЯйца по шотландски
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Свари 4 яйца във вряща вода за ок. 10 min, така че да са твърдо сварени. Залей ги със студена вода, обели ги и ги остави да изстинат.
2. Обели лука и го накълцай на ситно. Откъсни и накълцай на ситно листенцата от зелените подправки. Раздели едно яйце на жълтък и белтък и остави белтъка настрана за някоя друга рецепта. Извади от обелката пълнежа на суровите наденици с натиск и го смеси с лука, жълтъка, зелените подправки и черния пипер.
3. Раздели сместа на четири и оформи плоски овали. Обвий твърдо сварените яйца с овалите, като внимаваш пълнежът навсякъде да е с еднаква дебелина.
4. Разбий останалото яйце в дълбока чиния. Потапяй обвитите яйца в разбитото яйце, а после ги овалвай в галетата.
5. Загрей в тенджера олиото, докато по дръжката на поставена в него дървена лъжица започнат да се изкачват балончета. Фритирай в олиото яйцата на порции за ок. 5 min, докато станат хрупкави, като ги обръщаш многократно. Остави ги да се отцедят от мазнината върху кухненска хартия и ги сервирай горещи или студени, например на пикник.