
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
яйца яйце | 6 | ||
лук
лук (малка) | 1 глави глава | ||
салвия
салвия (прясна) | 2 стръка стрък | ||
магданоз
магданоз (пресен) | 4 стръка стрък | ||
наденица
наденица (сурова) | 5 | ||
черен пипер черен пипер | |||
галета галета | 50 g g | ||
олио олио | 1 l l |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЯйца по шотландски
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Свари 4 яйца във вряща вода за ок. 10 min, така че да са твърдо сварени. Залей ги със студена вода, обели ги и ги остави да изстинат.
2. Обели лука и го накълцай на ситно. Откъсни и накълцай на ситно листенцата от зелените подправки. Раздели едно яйце на жълтък и белтък и остави белтъка настрана за някоя друга рецепта. Извади от обелката пълнежа на суровите наденици с натиск и го смеси с лука, жълтъка, зелените подправки и черния пипер.
3. Раздели сместа на четири и оформи плоски овали. Обвий твърдо сварените яйца с овалите, като внимаваш пълнежът навсякъде да е с еднаква дебелина.
4. Разбий останалото яйце в дълбока чиния. Потапяй обвитите яйца в разбитото яйце, а после ги овалвай в галетата.
5. Загрей в тенджера олиото, докато по дръжката на поставена в него дървена лъжица започнат да се изкачват балончета. Фритирай в олиото яйцата на порции за ок. 5 min, докато станат хрупкави, като ги обръщаш многократно. Остави ги да се отцедят от мазнината върху кухненска хартия и ги сервирай горещи или студени, например на пикник.