Верига от любими рецепти
Южноамериканска рибена чорба

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

филе от треска филе от треска600 g g
спанак на листа спанак на листа150 g g
чесън чесън1 скилидки скилидка
кимион кимион1 ч.л. ч.л.
кориандър кориандър
(млян)
0,5 ч.л. ч.л.
сок от лайм сок от лайм
ориз ориз200 g g
лук лук1 глави глава
червени чушки червена чушка1
жълти чушки жълта чушка1
олио олио2 с.л. с.л.
домати домат1 консерви консерва
кокосово мляко кокосово мляко400 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон200 ml ml
кориандър кориандър1 връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер

Южноамериканска рибена чорба

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Размрази поотделно треската и спанака.

2. Обели чесъна, пресовай го и смеси с бъркане със сока от един лайм, кимиона, кориандъра, солта и черния пипер. Подсуши рибата, нарежи я на хапки и я мариновай най-малко 30 min в подправките.

3. Обели лука и го нарежи на кубчета. Измий чушките, отстрани им семките и ги нарежи на кубчета. Задуши лука и чушките за 2 min в сгорещено олио. Добави доматите, кокосовото мляко и бульона, овкуси със солта и черния пипер и готви 10 min.

4. Междувременно свари ориза във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката.

5. Прибави маринованата риба и леко изстискания спанак в горещата чорба и остави да се готви ок. 8 min. Подправи, наръси с откъснати листенца кориандър и сервирай с ориза.