
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
филе от треска филе от треска | 600 g g | |
спанак на листа спанак на листа | 150 g g | |
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | |
кимион кимион | 1 ч.л. ч.л. | |
кориандър
кориандър (млян) | 0,5 ч.л. ч.л. | |
сок от лайм сок от лайм | ||
ориз ориз | 200 g g | |
лук лук | 1 глави глава | |
червени чушки червена чушка | 1 | |
жълти чушки жълта чушка | 1 | |
олио олио | 2 с.л. с.л. | |
домати домат | 1 консерви консерва | |
кокосово мляко кокосово мляко | 400 ml ml | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 200 ml ml | |
кориандър кориандър | 1 връзка връзка | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЮжноамериканска рибена чорба
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Размрази поотделно треската и спанака.
2. Обели чесъна, пресовай го и смеси с бъркане със сока от един лайм, кимиона, кориандъра, солта и черния пипер. Подсуши рибата, нарежи я на хапки и я мариновай най-малко 30 min в подправките.
3. Обели лука и го нарежи на кубчета. Измий чушките, отстрани им семките и ги нарежи на кубчета. Задуши лука и чушките за 2 min в сгорещено олио. Добави доматите, кокосовото мляко и бульона, овкуси със солта и черния пипер и готви 10 min.
4. Междувременно свари ориза във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката.
5. Прибави маринованата риба и леко изстискания спанак в горещата чорба и остави да се готви ок. 8 min. Подправи, наръси с откъснати листенца кориандър и сервирай с ориза.