Верига от любими рецепти
Южноамериканско пикадило с банани

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

банани банан8 бр. бр.
ориз ориз200 g g
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
червен лук червен лук2 глави глава
жълти чушки жълта чушка1 бр. бр.
чесън чесън1 скилидки скилидка
телешка кайма телешка кайма300 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
чили на прах чили на прах1 ч.л. ч.л.
риган риган
(сушен)
1 ч.л. ч.л.
кимион кимион0,5 ч.л. ч.л.
сос Чипотле сос Чипотле4 с.л. с.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон
доматено пюре доматено пюре500 g g
зелени маслини зелена маслина80 g g
стафиди стафида50 g g
лимонов сок лимонов сок
мед мед2 с.л. с.л.
кориандър кориандър0,5 връзка връзка
авокадо авокадо1 бр. бр.
люти чушки люта чушка1 бр. бр.
лайм лайм1 бр. бр.

Южноамериканско пикадило с банани

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(0)

Начин на приготвяне

Приготвяме ориза според указанията на опаковката. Междувременно загряваме маслиновото масло в голям тиган и задушаваме в него нарязаните на кубчета една глава лук и чушка. Добавяме нарязания чесън и телешкото месо и продължаваме да задушаваме. Подправяме със сол, черен пипер, чили, риган и кимион. Добавяме малко сос Чипотле и доматено пюре и оставяме всичко да къкри. 

Нарязваме наполовина зелените маслини и ги добавяме заедно със стафидите. Смесваме лимоновия сок, меда, солта, черния пипер, маслиновото масло и нарязания кориандър. Нарязваме другата глава лук на кръгчета и авокадото на парчета и ги добавяме към маринатата. 

Нарязваме бананите на ивици и ги запържваме в тиган, докато станат хрупкави. Подреждаме ориза, сместа с каймата, микса от лук и авокадо и бананите в купа. Сервираме ги гарнирани с листа от кориандър, нарязана на кръгчета люта чушка и резени лайм.