
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЮжноамериканско пикадило с банани
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Приготвяме ориза според указанията на опаковката. Междувременно загряваме маслиновото масло в голям тиган и задушаваме в него нарязаните на кубчета една глава лук и чушка. Добавяме нарязания чесън и телешкото месо и продължаваме да задушаваме. Подправяме със сол, черен пипер, чили, риган и кимион. Добавяме малко сос Чипотле и доматено пюре и оставяме всичко да къкри.
Нарязваме наполовина зелените маслини и ги добавяме заедно със стафидите. Смесваме лимоновия сок, меда, солта, черния пипер, маслиновото масло и нарязания кориандър. Нарязваме другата глава лук на кръгчета и авокадото на парчета и ги добавяме към маринатата.
Нарязваме бананите на ивици и ги запържваме в тиган, докато станат хрупкави. Подреждаме ориза, сместа с каймата, микса от лук и авокадо и бананите в купа. Сервираме ги гарнирани с листа от кориандър, нарязана на кръгчета люта чушка и резени лайм.