
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЗадушен свински джолан с манатарки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме джолана със сол, пушен червен и черен пипер. Намазваме го с олио и печем за около 15 min на 200° С.
Нарязваме на едро целината, моркова, лука, гъбите и филето.
Изваждаме джолана от тавата и в същата мазнина печем зеленчуците с филето Елена, подправките и чесъна за 10 min на 200° С. Връщаме джолана в тавата, доливаме бирата и около 2 l вода, покриваме с метално фолио и печем на 200° С за 2 h и 30 min.
Сервираме, като отдолу оформяме канапе от зеленчуците, отгоре поставяме обезкостения джолан, поливаме с бульона от печеното и поръсваме с пресен магданоз.
Зимният сезон е наситен с празници, традиционно свързани с повече време вкъщи, домашна храна и големи трапези. За да разнообразим иначе богатата на месо зимна кухня, добавяме зеленчуци в менюто, особено сезонните – целина, лук, моркови, а също и ряпа, кисело зеле, гулия, алабаш, праз и червено цвекло.
Съчетай със сухо червено вино като нашето Бордо, Франция.