
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свински джолан свински джолан | 2 бр. бр. | |
целина целина | 2 глави глава | |
манатарки манатарка | 300 g g | |
филе Елена
филе Елена (или прошуто) | 200 g g | |
лук лук | 100 g g | |
пресен лук пресен лук | 1 връзка връзка | |
бира бира | 100 ml ml | |
сол сол | 15 g g | |
черен пипер черен пипер | 10 g g | |
пушен червен пипер пушен червен пипер | 5 g g | |
олио олио | 50 ml ml | |
моркови морков | 100 g g | |
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | |
магданоз магданоз | 0,5 връзка връзка | |
салвия салвия | 6 - 7 листа лист |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЗадушен свински джолан с манатарки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме джолана със сол, пушен червен и черен пипер. Намазваме го с олио и печем за около 15 min на 200° С.
Нарязваме на едро целината, моркова, лука, гъбите и филето.
Изваждаме джолана от тавата и в същата мазнина печем зеленчуците с филето Елена, подправките и чесъна за 10 min на 200° С. Връщаме джолана в тавата, доливаме бирата и около 2 l вода, покриваме с метално фолио и печем на 200° С за 2 h и 30 min.
Сервираме, като отдолу оформяме канапе от зеленчуците, отгоре поставяме обезкостения джолан, поливаме с бульона от печеното и поръсваме с пресен магданоз.
Зимният сезон е наситен с празници, традиционно свързани с повече време вкъщи, домашна храна и големи трапези. За да разнообразим иначе богатата на месо зимна кухня, добавяме зеленчуци в менюто, особено сезонните – целина, лук, моркови, а също и ряпа, кисело зеле, гулия, алабаш, праз и червено цвекло.
Съчетай със сухо червено вино като нашето Бордо, Франция.