
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Задушена бамя с кафяв ориз и домати
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме стария лук на дребно и го задушаваме с малко олио на бавен огън.
През това време на ренде настъргваме домата (по възможност – по-мек и узрял), и го добавяме към задушения лук. Овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме за около 10 min, докато течността се редуцира.
Добавяме ориза, заливаме с 150 ml вода и оставяме за 10–15 min на бавен огън. Бъркаме, за да не загори.
Накрая добавяме бамята със собствения сос и на бавен огън оставяме сместа да редуцира. Завършваме с маслото и ситно нарязания чесън и объркваме.
Поднасяме със ситно накълцан пресен копър.