
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЗаек с лешници и сметанов сос
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме и подсушаваме заека. В тиган загряваме 2-3с.л. маслиново масло и добавяме ситно нарязаните лук и чесън, настъргания морков, нарязания на кубчета бекон. Запържваме до златисто и добавяме стафидите и натрошените на по-едро лешници. Накрая слагаме маслото да се разтопи. Подправяме със сол и черен пипер и сваляме от огъня.
Изчакваме плънката да изстине малко и пълним заека. Зашиваме го и отгоре овкусяваме със сол, черен пипер и маслиново масло. Слагаме заека в тава и добавяме вода, колкото да покрие дъното. Печем час и половина в предварително загрята на 180°С фурна.
Междувременно в 2 - 3 с.л. маслиново масло запържваме нарязаните на полумесеци гъби и добавяме сметаната. Редуцираме и овкусяваме със сол и черен пипер. Накрая прибавяме мащерката и разбъркваме.Как да сервираме:Поднасяме пълнения заек с гъбено-сметановия сос.
Комбинираме с тъмно френско розе.