
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЗаешко задушено с чоризо и зеленчуци
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Първо белим картофите и ги слагаме да се варят. Почистваме заека и го нарязваме на порции. В голяма тенджера загрявамемаслиновото масло и задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън, след което слагаме и заека. Добавяме маслините и морковите, нарязани на шайби, конфитюра от домати, белените домати.
Доливаме и зеленчуковия бульон и оставяме ястието да ври на среден огън под похлупак. Ако течността извира, можем да добавяме още бульон или вода. След около 30 min добавяме чоризото, нарязано на кубчета, и няколко капки сос Пири-пири. След още 20 min слагаме сварените картофи, нарязани на едро, и боба, отцеден и добре измит. Разбъркваме и овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Оставяме ястието да покъкри още няколко минути.
Сервираме го топло и поръсено със ситно нарязания магданоз.