Верига от любими рецепти
Заешко задушено с чоризо и зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

цял заек цял заек1 бр. бр.
чоризо чоризо200 g g
лук лук1 глави глава
чесън чесън3 - 4 скилидки скилидка
картофи картоф4 - 5
моркови морков2
черни маслини черни маслини
(без костилка)
50 g g
червен боб червен боб1 консерви консерва
конфитюр от домати конфитюр от домати1 с.л. с.л.
белени домати белен домат
(от консерва)
400 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон300 - 400 ml ml
червен пипер червен пипер2 с.л. с.л.
сос Пири-пири сос Пири-пири5 - 6 капки капка
магданоз магданоз1 връзка връзка
маслиново масло маслиново масло5 - 6 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Заешко задушено с чоризо и зеленчуци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:20 h
(5)

Начин на приготвяне

Първо белим картофите и ги слагаме да се варят. Почистваме заека и го нарязваме на порции. В голяма тенджера загрявамемаслиновото масло и задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън, след което слагаме и заека. Добавяме маслините и морковите, нарязани на шайби, конфитюра от домати, белените домати.

Доливаме и зеленчуковия бульон и оставяме ястието да ври на среден огън под похлупак. Ако течността извира, можем да добавяме още бульон или вода. След около 30 min добавяме чоризото, нарязано на кубчета, и няколко капки сос Пири-пири. След още 20 min слагаме сварените картофи, нарязани на едро, и боба, отцеден и добре измит. Разбъркваме и овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Оставяме ястието да покъкри още няколко минути.

Сервираме го топло и поръсено със ситно нарязания магданоз.