Верига от любими рецепти
Запечен тост с кренвирши

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

хляб хляб8 филии филия
кренвирши кренвирш
(шункови)
400
сирене Гауда сирене Гауда225 g g
горчица горчица4 ч.л. ч.л.
кетчуп кетчуп3 с.л. с.л.
домати домат300 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
мазнина мазнина
(за формата)

Запечен тост с кренвирши

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Загрей фурната на 200 °C. Постави филиите тост една до друга в голяма намазнена тава. Намажи ги с горчица и кетчуп.

2. Почисти и измий доматите и ги нарежи на шайби. Разпредели ги върху филиите и овкуси със солта и черния пипер. Отгоре нареди кренвиршите. Нарежи сиренето Гауда на 6 резена и покрий с тях напълно кренвиршите.

3. Печи в загрятата фурна около 10 - 15 min, докато сиренето Гауда се разтопи и добие леко кафяв цвят. Сервирай веднага.