Верига от любими рецепти
Запечена патица с ананас, грозде и круша

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

цели патици цяла патица1
ананаси ананас2
круши круша2
грозде грозде300 g g
краве масло краве масло150 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон100 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
мента мента2 стръка стрък

Запечена патица с ананас, грозде и круша

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(5)

Начин на приготвяне

Почистваме патицата и я овкусяваме със сол и черен пипер, след което я намазваме обилно с масло отвътре и отвън. Слагаме я в тава, наливаме бульона и печем патицата под фолио около час и половина в загрята на 180°С фурна.

Междувременно почистваме ананаса и го нарязваме на малки кубчета. Крушата също нарязваме на кубчета, без да я белим. Загряваме кубче масло в тиган и задушаваме плодовете за десетина минути, докато омекнат.След като сме пекли патицата час и половина, я изваждаме, махаме фолиото, изсипваме задушените плодове при нея, добавяме и зрънцата грозде и връщаме ястието да се допече във фурната за около 15 - 20 минути.

При поднасяне декорираме с листенца мента.

Купи в Lidl

АнанасАнанас
Ананас
05.06 - 07.06
-20%
4,99
3,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.