
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЗапечени картофи със сос „Болонезе“ и моцарела
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Свари и обели картофите (нека са сварени на 90%, за да не станат на пюре при последващото запичане). Нарежи ги на равни кубчета
Междувременно загрей 30 mlмаслиново масло в тиган и задуши лука, чесъна и морковите, нарязани на ситно. Щом омекнат, добави каймата и когато се запържи, долей виното. Остави да се редуцира
Добави белените домати и задуши отново, след което добави доматения сос и разбъркай
Поръси с пресен босилек
Овкуси със сол и черен пипер и готви соса „Болонезе“ под похлупак около 30 min6. Прехвърли картофите в тавичка, намазнена с малко маслиново масло, и добави соса отгоре
Покрий ястието с моцарела (настъргана или нарязана) и запечи за десетина минути в предварително загрята на 220°С градуса фурна, докато сиренето се разтопи
През това време в купа постави заквасената сметана и ситно нарязаните билки - копъра, магданоза и дивия лук. Разбъркай добре
Овкуси със сол, черен пипер и малкомаслиново масло и поднеси соса към картофите