
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
агнешка задна четвъртина агнешка задна четвъртина | 1,5 kg kg | |
ориз ориз | 100 g g | |
спанак спанак | 500 g g | |
гъби гъби | 300 g g | |
пресен чесън пресен чесън | 3 връзка връзка | |
лук
лук (стар) | 150 g g | |
моркови морков | 100 g g | |
джоджен джоджен | 1 връзка връзка | |
червен пипер червен пипер | 20 g g | |
домати домат | 100 g g | |
сол сол | 10 g g | |
черен пипер черен пипер | 5 g g | |
олио олио | 50 ml ml | |
краве масло краве масло | 100 g g | |
бира бира | 100 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЗапечено агнешко с пресен чесън и джоджен
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме почистеното агнешко като втриваме маслото в месото. Поръсваме със сол, черен и червен пипер.
Слагаме агнешкото в тава, нарязваме лука и моркова на едро и добавяме половината пресен чесън и джоджен. Към тях сипваме бирата и водата. Печем на добре загрята фурна за около 120 min на 200° C.
Отделно в тенджера сипваме олио и нарязваме останалите зеленчуците – гъби, лук, спанак и половината на пресния чесън, на дребно. Задушаваме ги на бавен огън и добавяме ориза, половината джоджен и доматите, нарязани на дребни кубчета. Доливаме 100 ml вода и готвим на бавен огън до готовност.
Задушеното агнешко намазваме още веднъж с масло и допичаме на 200° C за около 10 min, за се получи хрупкава коричка.
Отделно пасираме бульона със зеленчуците, прецеждаме и в тенджера на бавен огън го редуцираме до получаването на сос. Към него добавяме 10 g масло и заливаме ястието.
Сервираме печеното агнешко с пресен чесън и джоджен с гарнитура ориз със спанак, гъби и домати.