
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
грозде грозде | 250 g g | ||
ябълки
ябълка (кисели) | 600 g g | ||
лимонов сок лимонов сок | 2 с.л. с.л. | ||
яйца яйце | 4 | ||
краве масло краве масло | 100 g g | ||
извара
извара (нискомаслена) | 500 g g | ||
ванилов пудинг на прах ванилов пудинг на прах | 1 пакетчета пакетче | ||
грис грис | 2 с.л. с.л. | ||
мазнина
мазнина (за формата ) | |||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
захар захар | 125 g g | ||
алуминиево фолио алуминиево фолио |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЗапеканка с ябълки и извара
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Измий гроздето, остави го да се отцеди и разполови зърната. Обели ябълките, раздели ги на четири и отстрани семките. Нарежи четвъртинките ябълка на парчета и ги смеси със сока от лимон. Намазни тавичка и постави плодовете в нея.
2. Раздели яйцата на белтъци и жълтъци, разбий белтъците на сняг. Остави 1 с.л. масло настрана, а останалото разбий на крем със захарта и солта. Добави жълтъците и изварата и разбъркай. После добави и пудинга на прах и гриса и продължи да бъркаш. Смеси с белтъците на сняг и разбъркай много внимателно с лъжица.
3. Разстели сместа върху плодовете. С две чаени лъжици намачкай оставеното настрана масло на бучки и го разпредели отгоре.
4. Печи около 45 min запеканката в предварително загряна на 200° C фурна. Ако е необходимо, покрий през последните 10 min с алуминиево фолио, за да не потъмнее прекалено повърхността. Поднеси запеканката гореща или леко топла.