Верига от любими рецепти
Запеканка с ябълки и извара

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

грозде грозде250 g g
ябълки ябълка
(кисели)
600 g g
лимонов сок лимонов сок2 с.л. с.л.
яйца яйце4
краве масло краве масло100 g g
извара извара
(нискомаслена)
500 g g
ванилов пудинг на прах ванилов пудинг на прах1 пакетчета пакетче
грис грис2 с.л. с.л.
мазнина мазнина
(за формата )
сол сол1 щипки щипка
захар захар125 g g
алуминиево фолио алуминиево фолио

Запеканка с ябълки и извара

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:15 h
(3)

Начин на приготвяне

1. Измий гроздето, остави го да се отцеди и разполови зърната. Обели ябълките, раздели ги на четири и отстрани семките. Нарежи четвъртинките ябълка на парчета и ги смеси със сока от лимон. Намазни тавичка и постави плодовете в нея.

2. Раздели яйцата на белтъци и жълтъци, разбий белтъците на сняг. Остави 1 с.л. масло настрана, а останалото разбий на крем със захарта и солта. Добави жълтъците и изварата и разбъркай. После добави и пудинга на прах и гриса и продължи да бъркаш. Смеси с белтъците на сняг и разбъркай много внимателно с лъжица.

3. Разстели сместа върху плодовете. С две чаени лъжици намачкай оставеното настрана масло на бучки и го разпредели отгоре.

4. Печи около 45 min запеканката в предварително загряна на 200° C фурна. Ако е необходимо, покрий през последните 10 min с алуминиево фолио, за да не потъмнее прекалено повърхността. Поднеси запеканката гореща или леко топла.