Верига от любими рецепти
Здравият Макс

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

ръжен хляб ръжен хляб4 филии филия
пушена шунка пушена шунка4 шайби шайба
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
яйца яйце4
пресен лук пресен лук1 стръка стрък
див лук див лук1 връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер

Здравият Макс

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(4)

Начин на приготвяне

1. Запържи филиите и шунката на порции в малко количество сгорещено масло за 1 - 2 min от всяка страна. Извади ги и ги остави на топло.

2. Счупи яйцата в тиган. Изпържи заедно с шунката и хляба в горещата мазнина четири яйца на очи, леко подправи със солта и черния пипер.

3. Междувременно почисти лука и го нарежи на фини кръгчета. Дивия лук нарежи на колелца.

4. Подреди по една шайба шунка и едно яйце върху всяка филия, наръси отгоре кръгчетата кромид лук и колелцата зелен лук и сервирай веднага.