
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
ръжен хляб ръжен хляб | 4 филии филия | ||
пушена шунка пушена шунка | 4 шайби шайба | ||
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | ||
яйца яйце | 4 | ||
пресен лук пресен лук | 1 стръка стрък | ||
див лук див лук | 1 връзка връзка | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЗдравият Макс
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Запържи филиите и шунката на порции в малко количество сгорещено масло за 1 - 2 min от всяка страна. Извади ги и ги остави на топло.
2. Счупи яйцата в тиган. Изпържи заедно с шунката и хляба в горещата мазнина четири яйца на очи, леко подправи със солта и черния пипер.
3. Междувременно почисти лука и го нарежи на фини кръгчета. Дивия лук нарежи на колелца.
4. Подреди по една шайба шунка и едно яйце върху всяка филия, наръси отгоре кръгчетата кромид лук и колелцата зелен лук и сервирай веднага.