
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
печурки печурка | 100 g g | ||
нахут нахут | 100 g g | ||
чушки
чушка (червена, зелена, жълта) | 100 g g | ||
броколи броколи | 100 g g | ||
тофу тофу | 180 g g | ||
дългозърнест ориз дългозърнест ориз | 65 g g | ||
кафява захар кафява захар | 2 с.л. с.л. | ||
соев сос соев сос | 2 с.л. с.л. | ||
брашно брашно | 1 ч.л. ч.л. | ||
олио олио | 1 - 1,5 ч.л. ч.л. | ||
черен пипер черен пипер | 1 щипки щипка | ||
пресен лук пресен лук | |||
фъстъци
фъстъци (солени) | |||
олио олио |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЗеленчуци на тиган
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В малка купа смесваме кафявата захар, соевия сос, брашното, олиото и черния пипер.
Кипваме вода в тенджера и сваряваме ориза на пара.
Загряваме малко олио в тиган, добавяме зеленчуците и готвим няколко минути. Добавяме тофуто и продължаваме да готвим още няколко минути. Прибавяме соса и продължаваме да готвим за около 5 – 10 min. Накрая слагаме задушения ориз и разбъркваме.
Поднасяме зеленчуците с ориз, гарнирани с пресен лук и натрошени фъстъци.