Верига от любими рецепти
Зеленчуци на тиган

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

печурки печурка100 g g
нахут нахут100 g g
чушки чушка
(червена, зелена, жълта)
100 g g
броколи броколи100 g g
тофу тофу180 g g
дългозърнест ориз дългозърнест ориз65 g g
кафява захар кафява захар2 с.л. с.л.
соев сос соев сос2 с.л. с.л.
брашно брашно1 ч.л. ч.л.
олио олио1 - 1,5 ч.л. ч.л.
черен пипер черен пипер1 щипки щипка
пресен лук пресен лук
фъстъци фъстъци
(солени)
олио олио

Зеленчуци на тиган

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(30)

Начин на приготвяне

В малка купа смесваме кафявата захар, соевия сос, брашното, олиото и черния пипер.

Кипваме вода в тенджера и сваряваме ориза на пара.

Загряваме малко олио в тиган, добавяме зеленчуците и готвим няколко минути. Добавяме тофуто и продължаваме да готвим още няколко минути. Прибавяме соса и продължаваме да готвим за около 5 – 10 min. Накрая слагаме задушения ориз и разбъркваме.

Поднасяме зеленчуците с ориз, гарнирани с пресен лук и натрошени фъстъци.