Верига от любими рецепти
Зеленчуков ориз с пуешки шницелчета

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

моркови морков400 g g
праз лук праз лук
(малък (ок. 150 g))
2
целина целина
(дръжкова)
250 g g
ориз ориз300 g g
грах грах
(замразен)
200 g g
шницели шницел1000 g g
слънчогледово олио слънчогледово олио4 ч.л. ч.л.
лимони лимон2
микс от азиатски подправки за уок микс от азиатски подправки за уок50 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Зеленчуков ориз с пуешки шницелчета

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Обели морковите и ги нарежи на малки кубчета. От целината ще ти трябва нежната вътрешност на стъблата. Почисти целината и праза и ги нарежи на фини колеца.

2. Изсипи зеленчуците и ориза в 400 ml вряща подсолена вода и вари под капак на слаб огън около 20 min. След първите 10 min добави замразения грах и продължи варенето.

3. Измий и подсуши пуешките шницели, начукай ги и ги нарежи на малки шницелчета. Овкуси със солта и черния пипер. Намажи с четка тиган с незалепващо покритие с олио и го загрей. Изпържи в него шницелчетата по 2 - 3 min от всяка страна.

3. Измий лимона с гореща вода, настържи кората на фино ренде. Смеси с подправките. Гарнирай ориза с пуешките шницели и поръси с подправките.