
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
моркови морков | 200 g g | |
моркови морков | 200 g g | |
праз лук
праз лук (малък (ок. 150 g)) | 2 | |
целина
целина (дръжкова) | 125 g g | |
целина
целина (дръжкова) | 125 g g | |
ориз ориз | 150 g g | |
ориз ориз | 150 g g | |
грах
грах (замразен) | 100 g g | |
грах
грах (замразен) | 100 g g | |
шницели шницел | 500 g g | |
шницели шницел | 500 g g | |
слънчогледово олио слънчогледово олио | 2 ч.л. ч.л. | |
слънчогледово олио слънчогледово олио | 2 ч.л. ч.л. | |
лимони лимон | 2 | |
микс от азиатски подправки за уок микс от азиатски подправки за уок | 25 g g | |
микс от азиатски подправки за уок микс от азиатски подправки за уок | 25 g g | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЗеленчуков ориз с пуешки шницелчета
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели морковите и ги нарежи на малки кубчета. От целината ще ти трябва нежната вътрешност на стъблата. Почисти целината и праза и ги нарежи на фини колеца.
2. Изсипи зеленчуците и ориза в 400 ml вряща подсолена вода и вари под капак на слаб огън около 20 min. След първите 10 min добави замразения грах и продължи варенето.
3. Измий и подсуши пуешките шницели, начукай ги и ги нарежи на малки шницелчета. Овкуси със солта и черния пипер. Намажи с четка тиган с незалепващо покритие с олио и го загрей. Изпържи в него шницелчетата по 2 - 3 min от всяка страна.
3. Измий лимона с гореща вода, настържи кората на фино ренде. Смеси с подправките. Гарнирай ориза с пуешките шницели и поръси с подправките.