Верига от любими рецепти
Зеленчукова салата с калмари и чеснов сос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

калмари калмар
(панирани)
1 kg kg
балсамов оцет балсамов оцет50 ml ml
жълтъци жълтък3 бр. бр.
горчица горчица1 с.л. с.л.
лимони лимон0,5 бр. бр.
маслиново масло маслиново масло400 ml ml
чесън чесън2 скилидки скилидка
картофи картоф1 kg kg
лук лук2 глави глава
домати домат4 бр. бр.
чушки чушка2 бр. бр.
краставици краставица1 бр. бр.
черни маслини черни маслини200 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
захар захар

Зеленчукова салата с калмари и чеснов сос

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(7)

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на соса. Смесваме жълтъка и лимоновия сок. Сипваме маслиновото масло капка по капка, като не спираме да разбъркваме. Добавяме нарязания чесън, подправяме със сол на вкус и оставяме соса да се охлади. 

Сваряваме картофите, обелваме ги и нарязваме на едри парчета. Също така нарязваме лука, доматите, чушките и краставицата, без да ги белим. Смесваме всички съставки в купа и добавяме маслините. 

Правим дресинг от сол, черен пипер, балсамов оцет и маслиново масло. С него овкусяваме салатата.

Приготвяме панираните калмари според указанията на опаковката и ги сервираме заедно със зеленчуковата салата и чесновия сос.