
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЗеленчукова запеканка с тортелони и скариди
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 200° C.
В намаслена касерола нареждаме последователно пастата и зеленчуците. Разбиваме яйцата и млякото, подправяме със сол, индийско орехче и накълцания чесън. Изсипваме сместа в съда.
Нарязваме моцарелата на филийки и я подреждаме, след което смесваме сиренето Грана Падано с галетата и поръсваме отгоре. Овкусяваме с маслиново масло и печем в предварително загрятата фурна за 20 – 30 min до получаването на златиста коричка.
През това време нарязваме чесъна. Обелваме скаридите и ги запържваме заедно с чесъна в сгорещен тиган с малко олио. Разпределяме пастата в чинии и подреждаме скаридите върху всяка порция.