Верига от любими рецепти
Зеленчукова запеканка с тортелони и скариди

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

тортелони тортелони250 g g
замразени зеленчуци замразени зеленчуци750 g g
яйца яйце4 бр. бр.
прясно мляко прясно мляко500 ml ml
индийско орехче индийско орехче0,5 ч.л. ч.л.
сол сол0,5 ч.л. ч.л.
чесън на прах чесън на прах1 ч.л. ч.л.
моцарела моцарела100 g g
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“
( настъргано)
50 g g
галета галета50 g g
маслиново масло маслиново масло5 с.л. с.л.
чесън чесън2 скилидки скилидка
скариди скарида12 бр. бр.
олио олио3 с.л. с.л.

Зеленчукова запеканка с тортелони и скариди

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(11)

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 200° C. 

В намаслена касерола нареждаме последователно пастата и зеленчуците. Разбиваме яйцата и млякото, подправяме със сол, индийско орехче и накълцания чесън. Изсипваме сместа в съда. 

Нарязваме моцарелата на филийки и я подреждаме, след което смесваме сиренето Грана Падано с галетата и поръсваме отгоре. Овкусяваме с маслиново масло и печем в предварително загрятата фурна за 20 – 30 min до получаването на златиста коричка. 

През това време нарязваме чесъна. Обелваме скаридите и ги запържваме заедно с чесъна в сгорещен тиган с малко олио. Разпределяме пастата в чинии и подреждаме скаридите върху всяка порция.
 

Купи в Lidl

Златно Добруджанско Слънчогледово олиоЗлатно Добруджанско Слънчогледово олио
Златно Добруджанско Слънчогледово олио
22.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
1,89лв.
СкаридиСкариди
Скариди
22.04 - 28.04
-22%
4,99
3,89лв.