Начин на приготвяне
- За да приготвим дипа, почистваме, измиваме и нарязваме на ситно репичките. Измиваме дивия лук, подсушаваме го и го нарязваме на фини кръгчета. Смесваме репичките, дивия лук, лимоновата кора, крем сиренето, кварка и сметаната до гладкост. Подправяме със сол и черен пипер. Изсипваме дипа в купа за сервиране и украсяваме с кресон.
- Измиваме зеленчуците и ги отцеждаме. Обелваме и нарязваме морковите. Разполовяваме и почистваме чушките. Разрязваме стръковете целина на половинки или третинки. Нарязваме чушките, морковите, краставиците и целината на лентички. Готовите зеленчуци подреждаме по цвят в чиния и сервираме заедно с дипа.