
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
зеле зеле | 750 g g | ||
сланина
сланина (шарена) | 75 g g | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
олио олио | 4 с.л. с.л. | ||
оцет оцет | 3 - 4 с.л. с.л. | ||
захар захар | 1 щипки щипка | ||
круши
круша (узрели) | 2 | ||
кестени
кестен (белени, сварени, вакуумирани) | 125 g g | ||
краве масло краве масло | 1 - 2 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
кимион кимион | 2 ч.л. ч.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЗелева салата с кестени и круши
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почисти и измий зелето и го нарежи на много фини ивици или го рендосай. Наръси го с две равни чаени лъжици сол и в продължение на 4 - 5 min го мачкай с ръце. Остави го в цедка да се отцеди.
2. Отстрани от сланината кожата и ако има, и кокалите. Нарежи сланината на фини кубчета. Обели и накълцай лука, задуши го за 2 - 3 min със сланината в горещо олио, докато стане стъклен. Овкуси с кимиона и черния пипер. Добави 3 с.л. оцет и кипни веднъж. Подправи със захар, евентуално още малко оцет и малко сол. Смеси със зелето и остави да почива покрито най-малко 2 h.
3. Обели крушите, отстрани семките и ги нарежи заедно с кестените на кубчета. Преди сервиране ги запържи за 2 - 3 min в сгорещено масло при непрекъснато бъркане. Подправи салатата и разпредели отгоре крушите и кестените.