Верига от любими рецепти
Зелева салата с кестени и круши

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

зеле зеле750 g g
сланина сланина
(шарена)
75 g g
лук лук1 глави глава
олио олио4 с.л. с.л.
оцет оцет3 - 4 с.л. с.л.
захар захар1 щипки щипка
круши круша
(узрели)
2
кестени кестен
(белени, сварени, вакуумирани)
125 g g
краве масло краве масло1 - 2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
кимион кимион2 ч.л. ч.л.

Зелева салата с кестени и круши

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(7)

Начин на приготвяне

1. Почисти и измий зелето и го нарежи на много фини ивици или го рендосай. Наръси го с две равни чаени лъжици сол и в продължение на 4 - 5 min го мачкай с ръце. Остави го в цедка да се отцеди.

2. Отстрани от сланината кожата и ако има, и кокалите. Нарежи сланината на фини кубчета. Обели и накълцай лука, задуши го за 2 - 3 min със сланината в горещо олио, докато стане стъклен. Овкуси с кимиона и черния пипер. Добави 3 с.л. оцет и кипни веднъж. Подправи със захар, евентуално още малко оцет и малко сол. Смеси със зелето и остави да почива покрито най-малко 2 h.

3. Обели крушите, отстрани семките и ги нарежи заедно с кестените на кубчета. Преди сервиране ги запържи за 2 - 3 min в сгорещено масло при непрекъснато бъркане. Подправи салатата и разпредели отгоре крушите и кестените.

Купи в Lidl

Българско ранно зелеБългарско ранно зеле
Българско ранно зеле
04.04 - 07.04
-31%
1,89
1,29лв.
Саяна Краве маслоСаяна Краве масло
Саяна Краве масло
25.03 - 31.03
ТОП ЦЕНА
3,99лв.
ОцетОцет
Оцет
04.03 - 31.03
ПО-ЕВТИНО
1,49
1,29лв.