Верига от любими рецепти
Зелеви сарми с гъби, стафиди и ориз, запечени с пресен домат в глинен съд

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

кисело зеле кисело зеле
(нарязано)
1 kg kg
ориз ориз100 g g
печурки печурка200 g g
стафиди стафида50 g g
домати домат200 g g
праз лук праз лук20 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон250 ml ml
червени чушки червена чушка
(сухи)
20 g g
магданоз магданоз1 връзка връзка
джоджен джоджен
сол сол
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер

Зелеви сарми с гъби, стафиди и ориз, запечени с пресен домат в глинен съд

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(11)

Начин на приготвяне

В тенджера сипваме олиото и задушаваме ситно нарязания праз и ситно нарязаните гъби, като овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер и джоджен
Добавяме ориза и зеленчуковия бульон и бъркаме на бавен огън за около 10 min. След това прибавяме изпечената предварително и нарязана суха чушка, стафидите и оставяме да редуцира
След като изстине, пълним и завиваме листата кисело зеле с равномерно количество от плънката
Намазваме глинения съд с малко олио и подреждаме сармите. Доливаме още 50 ml от зеленчуковия бульон и поръсваме с джоджен, червен пипер и ситно нарязания магданоз. Завършваме с доматите, обелени и нарязани на големи кубчета
Затваряме глинения съд и печем на 200° С за около 90 min