
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
листа от кисело зеле лист от кисело зеле | 12 бр. бр. | |
лук
лук (стар) | 100 g g | |
пресен лук пресен лук | 50 g g | |
гъби гъби | 150 g g | |
червени чушки червена чушка | 100 g g | |
патладжан патладжан | 300 g g | |
олио олио | 100 ml ml | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 100 ml ml | |
джоджен джоджен | ||
сол сол | ||
червен пипер червен пипер | ||
черен пипер черен пипер | ||
чесън чесън |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЗелеви сарми с рагу от зеленчуци
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Белим, режем на шайби и поръсваме със сол патладжаните.
Задушаваме стария лук, червената чушка и гъбите. Овкусяваме със сол, черен, червен пипер, джоджен и чесън.
Завиваме плънката в зелевите листа.
Измиваме и подсушаваме патладжана. Слагаме го с малко олио на дъното на тавата, а отгоре подреждаме сармите, наливаме бульона и покриваме с метално фолио.
Печем за 90 min на 200° С.
Половината от чара на сармите е в листата, в които са обвити. В края на есента и началото на зимата е подходящият момент за направата на традиционната за всяка къща зимнина – киселото зеле. В различни части на България то се приготвя нарязано или цяло, а за оцветяване на сока се използва цвекло или се добавят няколко глави червено зеле. За подобряване на вкуса му се използват ябълки, лук и хрян.