Верига от любими рецепти
Жасминов ориз с тофу

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

жасминов ориз жасминов ориз200 g g
кашу кашу50 g g
манго манго1 бр. бр.
чили сос чили сос
(сладък)
2 с.л. с.л.
лайм лайм1 бр. бр.
тофу тофу
(мариновано)
400 g g
олио олио1 с.л. с.л.
водорасли водорасли0,5 опаковки опаковка

Жасминов ориз с тофу

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(15)

Начин на приготвяне

Приготвяме ориза според указанията на опаковката. Запичаме кашуто в сух тиган до златисто кафяво и го оставяме да изстине.

Обелваме мангото, отделяме го от костилката и нарязваме на кубчета. Мариноваме го с чили соса и сока от половината лайм. Втората половина лайм нарязваме на тънки резени. 

Нарязваме тофуто на малки кубчета и го запържваме в предварително загрят тиган с олио за около 2 min. Обръщаме го и от двете страни, за да не загори.

След като тофуто е готово сервираме заедно с ориза. Гарнираме с хрупкави водорасли, резенчета лайм, манго и кашу.

Купи в Lidl

МангоМанго
Манго
05.10 - 08.10
-50%
3,79
1,89*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.