Верига от любими рецепти
Жасминов ориз с тофу

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

жасминов ориз жасминов ориз200 g g
кашу кашу50 g g
манго манго1 бр. бр.
чили сос чили сос
(сладък)
2 с.л. с.л.
лайм лайм1 бр. бр.
тофу тофу
(мариновано)
400 g g
олио олио1 с.л. с.л.
водорасли водорасли0,5 опаковки опаковка

Жасминов ориз с тофу

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(2)

Начин на приготвяне

Приготвяме ориза според указанията на опаковката. Запичаме кашуто в сух тиган до златисто кафяво и го оставяме да изстине.

Обелваме мангото, отделяме го от костилката и нарязваме на кубчета. Мариноваме го с чили соса и сока от половината лайм. Втората половина лайм нарязваме на тънки резени. 

Нарязваме тофуто на малки кубчета и го запържваме в предварително загрят тиган с олио за около 2 min. Обръщаме го и от двете страни, за да не загори.

След като тофуто е готово сервираме заедно с ориза. Гарнираме с хрупкави водорасли, резенчета лайм, манго и кашу.