
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЗимен сладкиш с дюли
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме, почистваме и нарязваме на филийки дюлите. Загряваме маслото с 50 g от захарта и задушаваме дюлите, докато омекнат.
Разбиваме яйцата с останалата захар и ванилията, докато се получи пяна. След това добавяме олиото, киселото мляко със содата и сока от лимон. Накрая прибавяме и брашното, канелата, половината от ментата и настърганите лимоновите корички. Разбъркваме всичко до получаване на хомогенна смес.
Изсипваме я в намазнена тавичка. Отгоре върху сладкиша подреждаме дюлите и печем в добре загрята фурна на 200° C за около 40 min.
Поръсваме сладкиша с пудра захар и листа от мента и поднасяме охладен.