
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
дюли дюля | 4 бр. бр. | ||
яйца яйце | 4 бр. бр. | ||
захар захар | 300 g g | ||
брашно брашно | 420 g g | ||
лимонов сок лимонов сок | 10 ml ml | ||
краве масло краве масло | 60 g g | ||
олио олио | 20 ml ml | ||
кисело мляко кисело мляко | 400 g g | ||
сода бикарбонат сода бикарбонат | 5 g g | ||
ванилия ванилия | 1 бр. бр. | ||
канела канела | 2 g g | ||
мента мента | 5 g g | ||
лимони
лимон (ползваме кората) | 0,5 бр. бр. | ||
пудра захар пудра захар | 5 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЗимен сладкиш с дюли
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме, почистваме и нарязваме на филийки дюлите. Загряваме маслото с 50 g от захарта и задушаваме дюлите, докато омекнат.
Разбиваме яйцата с останалата захар и ванилията, докато се получи пяна. След това добавяме олиото, киселото мляко със содата и сока от лимон. Накрая прибавяме и брашното, канелата, половината от ментата и настърганите лимоновите корички. Разбъркваме всичко до получаване на хомогенна смес.
Изсипваме я в намазнена тавичка. Отгоре върху сладкиша подреждаме дюлите и печем в добре загрята фурна на 200° C за около 40 min.
Поръсваме сладкиша с пудра захар и листа от мента и поднасяме охладен.