Верига от любими рецепти
Зимен сладкиш с дюли

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

дюли дюля4 бр. бр.
яйца яйце4 бр. бр.
захар захар300 g g
брашно брашно420 g g
лимонов сок лимонов сок10 ml ml
краве масло краве масло60 g g
олио олио20 ml ml
кисело мляко кисело мляко400 g g
сода бикарбонат сода бикарбонат5 g g
ванилия ванилия1 бр. бр.
канела канела2 g g
мента мента5 g g
лимони лимон
(ползваме кората)
0,5 бр. бр.
пудра захар пудра захар5 g g

Зимен сладкиш с дюли

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:05 h
(14)

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме и нарязваме на филийки дюлите. Загряваме маслото с 50 g от захарта и задушаваме дюлите, докато омекнат.

Разбиваме яйцата с останалата захар и ванилията, докато се получи пяна. След това добавяме олиото, киселото мляко със содата и сока от лимон. Накрая прибавяме и брашното, канелата, половината от ментата и настърганите лимоновите корички. Разбъркваме всичко до получаване на хомогенна смес.

Изсипваме я в намазнена тавичка. Отгоре върху сладкиша подреждаме дюлите и печем в добре загрята фурна на 200° C за около 40 min.

Поръсваме сладкиша с пудра захар и листа от мента и поднасяме охладен.