
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
шоколадов кувертюр
шоколадов кувертюр (натурален) | 250 g g | ||
яйца яйце | 3 | ||
захар захар | 350 g g | ||
краве масло краве масло | 150 g g | ||
орехи
орех (смлени) | 100 g g | ||
ванилия ванилия | 1 с.л. с.л. | ||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
портокали
портокал (кората от него) | 1 | ||
какао на прах какао на прах | 40 g g | ||
брашно брашно | 140 g g | ||
сметана за готвене сметана за готвене | 100 ml ml |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЗимно брауни с орехи и шоколадов ганаш
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Разбий добре трите яйца и ги смеси със захарта.
Разтопи 150 g oт кувертюра заедно с маслото на водна баня.
Отстрани сместа от котлона и последователно добави към нея разбитите яйца и захар, орехите, ванилията, солта, портокаловата кора, какаото и брашното. Разбърквай добре след прибавянето на всяка съставка. Използвай миксер или телена бъркалка и дървена шпатула.
Прехвърли готовата смес в правоъгълна тавичка (с размер около 22 - 25 cm). За да бъде по-лесно изваждането на сладкиша впоследствие, може да поставиш хартия за печене на дъното на тавата.
Печи браунито около 30 min в предварително загрята на 180°С фурна с вентилатор.
През това време загрей сметаната и добави към нея останалия кувертюр. Разбъркай добре7. Когато браунито изстине леко, го полей с шоколадовия ганаш и го остави в хладилника да стегне за 2 h.
Украси с орехи по желание.