Верига от любими рецепти
Зимно брауни с орехи и шоколадов ганаш

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

кувертюр кувертвюр
(натурален)
250 g g
яйца яйце3
захар захар350 g g
краве масло краве масло150 g g
орехи орех
(смлени)
100 g g
ванилия ванилия1 с.л. с.л.
сол сол1 щипки щипка
портокали портокал
(кората от него)
1
какао на прах какао на прах40 g g
брашно брашно140 g g
сметана за готвене сметана за готвене100 ml ml

Зимно брауни с орехи и шоколадов ганаш

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(15)

Начин на приготвяне

Разбий добре трите яйца и ги смеси със захарта.

Разтопи 150 g oт кувертюра заедно с маслото на водна баня.

Отстрани сместа от котлона и последователно добави към нея разбитите яйца и захар, орехите, ванилията, солта, портокаловата кора, какаото и брашното. Разбърквай добре след прибавянето на всяка съставка. Използвай миксер или телена бъркалка и дървена шпатула.

Прехвърли готовата смес в правоъгълна тавичка (с размер около 22 - 25 cm). За да бъде по-лесно изваждането на сладкиша впоследствие, може да поставиш хартия за печене на дъното на тавата.

Печи браунито около 30 min в предварително загрята на 180°С фурна с вентилатор.

През това време загрей сметаната и добави към нея останалия кувертюр. Разбъркай добре7. Когато браунито изстине леко, го полей с шоколадовия ганаш и го остави в хладилника да стегне за 2 h.

Украси с орехи по желание.