Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
карфиол карфиол | 200 g g | |
броколи броколи | 200 g g | |
картофи картоф | 90 g g | |
лук лук | 40 g g | |
краве масло краве масло | 20 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 15 ml ml | |
зеленчуков бульон
зеленчуков бульон (или вода) | 500 ml ml | |
прясно мляко прясно мляко | 400 ml ml | |
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | |
мащерка мащерка | 0,25 ч.л. ч.л. | |
черен пипер черен пипер | ||
сол сол | ||
синьо сирене синьо сирене | 100 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listКрем супа от карфиол и броколи със синьо сирене
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обелваме лука и картофите. Нарязваме лука на ситно, а картофите – на малки кубчета. Измиваме и нарязваме на едро карфиол и броколи.
В подходяща тенджера загряваме краве и маслиново масло. Задушаваме лука и ситно нарязания чесън. Прибавяме картофите, мащерката, черен пипер и сол.
Наливаме зеленчуковия бульон и млякото и изчакваме да кипнат. Добавяме броколи и карфиол и готвим още 15-тина минути под капак до омекване на зеленчуците.
Пасираме супата, докато е гореща. Ако е нужно, коригираме гъстотата.
Поднасяме с натрошено синьо сирене.