Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
лук лук | 1 глави глава | |
картофи картоф | 600 g g | |
корени за супа корени за супа | 1 връзка връзка | |
ябълки
ябълка (кисели) | 400 g g | |
краве масло краве масло | 2 - 3 с.л. с.л. | |
ябълков сок ябълков сок | 250 ml ml | |
орехи орех | 40 g g | |
салвия салвия | 8 - 10 листа лист | |
хляб за тостер хляб за тостер | 2 филии филия | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 750 ml ml | |
чесън чесън | 1 - 2 скилидки скилидка | |
готварска сметана готварска сметана | 100 ml ml | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
индийско орехче
индийско орехче (настъргано) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСупа с ябълки и картофи и орехова гремолата
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Белим лука, картофите, корените за супа и 300 g ябълки, на които отстраняваме и семките. Лука накълцваме, а останалите продукти нарязваме на кубчета. Задушаваме всичко в сгорещено масло за 2 - 3 min. Овкусяваме със солта, черния пипер и индийското орехче. Наливаме зеленчуковия бульон и ябълковия сок и кипваме, след това варим под капак ок. 25 min до омекване на продуктите.
2. Междувременно за гремолатата накълцваме ореховите ядки и листата салвия. Препичаме филиите хляб и ги натрошаваме фино. Обелваме чесъна, пресоваме го и го смесваме с орехите, салвията и натрошения препечен хляб. Белим останалите ябълки и ги настъргваме фино, добавяме ги, разбъркваме и подправяме със солта и черния пипер.
3. Пасираме супата, добавяме сметаната и овкусяваме. Отгоре гарнираме с гремолатата.
Гремолата е традиционна италианска смес от подправки.