Верига от любими рецепти
Скумрия плакия с червена чушка, патладжан, чесън и пресен магданоз

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

скумрии скумрия4 бр. бр.
патладжан патладжан100 g g
червени чушки червена чушка100 g g
лук лук
(стар)
50 g g
чесън чесън10 g g
магданоз магданоз10 g g
сол сол10 g g
черен пипер черен пипер10 g g
домати домат1 kg kg
олио олио100 ml ml
пушен червен пипер пушен червен пипер10 g g

Скумрия плакия с червена чушка, патладжан, чесън и пресен магданоз

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(215)

Начин на приготвяне

Филетираме скумрията, като внимаваме да не останат кости. От всяка риба трябва да получим по две филета. 

Овкусяваме филетата със сол и пипер, подреждаме ги в подходящ съд и печем за 10 min в добре загрята фурна на 200° C. 

Отделно почистваме и назряваме на дребни кубчета червената чушка, патладжана и лука. В тенджера сипваме мазнината и задушаваме зеленчуците на бавен огън. През това време настъргваме доматите, като внимаваме да не останат от ципите. Добавяме ги към зеленчуците. Овкусяваме със сол, черен и пушен червен пипер, нарязания на кубчета чесън и оставаме на бавен огън да се редуцира, докато изври водата. Поставяме рибата върху сместа и запичаме за около 15 min в добре загрята фурна на 200° C. 

Поднасяме готовата риба със ситно нарязан пресен магданоз.

Купи в Lidl

Български розови доматиБългарски розови домати
Български розови домати
09.05 - 12.05
ТОП ЦЕНА
3,49лв.