Верига от любими рецепти
3 летни салати по рецепти на шеф Шишков

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

За салатата с френски фасул

бейби моцарела бейби моцарела300 g g
зелен фасул зелен фасул
(френски)
20 g g
чери домати чери домат300 g g
рукола рукола50 g g
чабати чабата2 бр. бр.
краве масло краве масло2 с.л. с.л.
чесън чесън3 скилидки скилидка
маслиново масло маслиново масло
сол сол
черен пипер черен пипер

За салатата с пилешко филе

пилешко филе пилешко филе600 g g
сладка царевица сладка царевица400 g g
чери домати чери домат150 g g
бейби спанак бейби спанак50 g g
заквасена сметана заквасена сметана2 - 3 с.л. с.л.
горчица горчица1 с.л. с.л.
лимонов сок лимонов сок50 ml ml
мед мед1 с.л. с.л.
маслиново масло маслиново масло7 - 8 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

За картофената салата

сьомги сьомга
(прясна)
400 g g
пушена сьомга пушена сьомга50 g g
картофи картоф
(сварени)
400 g g
пресен лук пресен лук1 връзка връзка
яйца яйце1 бр. бр.
олио олио150 ml ml
заквасена сметана заквасена сметана2 с.л. с.л.
лимонов сок лимонов сок50 ml ml
дижонска горчица дижонска горчица1 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

3 летни салати

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(8)

Начин на приготвяне

Салата с френски фасул, чери домати и бейби моцарела

Разполовяваме чабатите и ги мажем с маслото, объркано с чесън. Овкусяваме със сол и пипер и запичаме на фурна за 10 мин.
Задушаваме фасула, докато омекне, и овкусяваме със сол и пипер. Когато изстине напълно, смесваме всички останали съставки за салатата: доматите на половинки, руколата и бейби моцарелата. Овкусяваме със сол, пипер и маслиново масло и поднасяме с чабатите.

Салата с царевица, пилешко филе и чери домати

Пилешкото филе задушаваме на тиган. Добавяме малко вода или бульон и похлупваме. Изчакваме да изстине и нарязваме на кубчета.
В купа объркваме пилето с царевицата, спанака и разполовените чери домати.
За дресинга смесваме лимонов сок, заквасена сметана, маслиново масло, горчица и мед. Овкусяваме с него салатата.

Картофена салата със сьомга и пресен лук

Запичаме овкусеното със сол и пипер филе от сьомга на 180° С за 20-25 мин. Когато се охлади, го накъсваме на парчета.
Сваряваме картофите. Пушената сьомга нарязваме на много ситно. Смесваме и объркваме.
Правим майонеза, като разбиваме яйцето с олиото. Използваме пасатор и много бавно изтегляме нагоре.
Добавяме заквасената сметана, горчицата, лимоновия сок, сол и пипер.
Овкусяваме добре салатата и поръсваме със ситно нарязан пресен лук.

И трите салати се съчетават чудесно със сухо бяло вино като нашето Пино Гриджо, Италия.