3 летни салати

шеф Шишков
шеф Шишков
3 летни салати
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне30 min

Начин на приготвяне

    Салата с френски фасул, чери домати и бейби моцарела

    Разполовяваме чабатите и ги мажем с маслото, объркано с чесън. Овкусяваме със сол и пипер и запичаме на фурна за 10 мин.

    Задушаваме фасула, докато омекне, и овкусяваме със сол и пипер. Когато изстине напълно, смесваме всички останали съставки за салатата: доматите на половинки, руколата и бейби моцарелата. Овкусяваме със сол, пипер и маслиново масло и поднасяме с чабатите.

    Салата с царевица, пилешко филе и чери домати

    Пилешкото филе задушаваме на тиган. Добавяме малко вода или бульон и похлупваме. Изчакваме да изстине и нарязваме на кубчета.

    В купа объркваме пилето с царевицата, спанака и разполовените чери домати.

    За дресинга смесваме лимонов сок, заквасена сметана, маслиново масло, горчица и мед. Овкусяваме с него салатата.

    Картофена салата със сьомга и пресен лук

    Запичаме овкусеното със сол и пипер филе от сьомга на 180° С за 20-25 мин. Когато се охлади, го накъсваме на парчета.

    Сваряваме картофите. Пушената сьомга нарязваме на много ситно. Смесваме и объркваме.

    Правим майонеза, като разбиваме яйцето с олиото. Използваме пасатор и много бавно изтегляме нагоре.

    Добавяме заквасената сметана, горчицата, лимоновия сок, сол и пипер.

    Овкусяваме добре салатата и поръсваме със ситно нарязан пресен лук.

    И трите салати се съчетават чудесно със сухо бяло вино като нашето Пино Гриджо, Италия.