
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За салатата с френски фасул
бейби моцарела бейби моцарела | 300 g g | ||
зелен фасул
зелен фасул (френски) | 20 g g | ||
чери домати чери домат | 300 g g | ||
рукола рукола | 50 g g | ||
чабати чабата | 2 бр. бр. | ||
краве масло краве масло | 2 с.л. с.л. | ||
чесън чесън | 3 скилидки скилидка | ||
маслиново масло маслиново масло | |||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
За салатата с пилешко филе
За картофената салата
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруване3 летни салати
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Салата с френски фасул, чери домати и бейби моцарела
Разполовяваме чабатите и ги мажем с маслото, объркано с чесън. Овкусяваме със сол и пипер и запичаме на фурна за 10 мин.
Задушаваме фасула, докато омекне, и овкусяваме със сол и пипер. Когато изстине напълно, смесваме всички останали съставки за салатата: доматите на половинки, руколата и бейби моцарелата. Овкусяваме със сол, пипер и маслиново масло и поднасяме с чабатите.
Салата с царевица, пилешко филе и чери домати
Пилешкото филе задушаваме на тиган. Добавяме малко вода или бульон и похлупваме. Изчакваме да изстине и нарязваме на кубчета.
В купа объркваме пилето с царевицата, спанака и разполовените чери домати.
За дресинга смесваме лимонов сок, заквасена сметана, маслиново масло, горчица и мед. Овкусяваме с него салатата.
Картофена салата със сьомга и пресен лук
Запичаме овкусеното със сол и пипер филе от сьомга на 180° С за 20-25 мин. Когато се охлади, го накъсваме на парчета.
Сваряваме картофите. Пушената сьомга нарязваме на много ситно. Смесваме и объркваме.
Правим майонеза, като разбиваме яйцето с олиото. Използваме пасатор и много бавно изтегляме нагоре.
Добавяме заквасената сметана, горчицата, лимоновия сок, сол и пипер.
Овкусяваме добре салатата и поръсваме със ситно нарязан пресен лук.
И трите салати се съчетават чудесно със сухо бяло вино като нашето Пино Гриджо, Италия.