Начин на приготвяне
Слагаме агнешките ребра в тенджера с вода да се варят на среден огън за около час и половина. Когато агнешкото е готово, прецеждаме бульона, обезкостяваме месото и го нарязваме на малки късчета.
В отделна тенджера загряваме олиото и в него слагаме да се задушават зеленчуците, нарязани на малки кубчета. Щом омекнат, започваме постепенно да прибавяме към тях агнешкия бульон. Оставяме да къкри около десетина минути, след което прибавяме и късчетата месо. След около 10 - 15 min слагаме измития ориз, овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер и наситнен джоджен.
След като оризът набъбне, прибавяме обеления и нарязан на кубчета домат. Разбиваме яйцето и го добавяме към горещата супа на тънка струя, за да се пресече и да стане на парцалчета.
Поднасяме агнешката чорба гореща, с поръска от пресен джоджен.