Агнешка курбан чорба

Агнешка курбан чорба

ТрудностСредно трудна
Приготвяне2:30 h

Начин на приготвяне

    В тенджера слагаме агнешкото месо, наливаме 3 l вода и поставяме на котлон да заври. Добавяме дръжките от джоджена, обелките от лука и морковите, овкусяваме със сол и черен пипер и готвим до сваряване на месото.

    Нарязаните на малки кубчета лук и моркови задушаваме в друга тенджера. Добавяме чушките, също на кубчета, овкусяваме със сол, черен и червен пипер и нарязания на ситно джоджен. Към тях наливаме прецедения бульон от свареното агнешко и оставяме да поври за около 15 - 20 min.

    След това добавяме ориза, a когато е готов слагаме ситно нарязаното месо и предварително обеления и нарязан на кубчета домат.

    Оставяме да се готви за още 4 - 5 min, след което го застройваме с разбития жълтък и добавяме останалата част от ситно нарязания джоджен.