Агнешка курбан чорба с манатарки от Еленския Балкан

Агнешка курбан чорба с манатарки от Еленския Балкан

ТрудностСредно трудна
Приготвяне2:00 h

Начин на приготвяне

    Обезкостяваме, нарязваме и сваряваме агнешкото за 1,30 h до готовност. Прецеждаме го от бульона го и нарязваме на дребни парченца.

    Задушаваме в олио лука и моркова, нарязани на дребно. Към тях прибавяме нарязаните манатарки и печурки, сол и черен пипер. Заливаме всичко с бульона и оставяме да поври за 10 min., след което добавяме и накълцаното агнешко.

    След още 5 min. добавяме ориза, обеления и нарязан на ситно домат, чесън, мащерка, магданоз и джоджен. Оставяме, докато оризът се свари.

    Разбиваме 2 жълтъка с малко сол в купичка и добавяме 1 черпак от бульона, докато бъркаме енергично. Когато се разбият добре, слагаме застройката в супата и разбъркваме.

    Сервираме с пресен магданоз.