Начин на приготвяне
1. Почистваме и нарязваме на кубчета агнешкия комплект и го сваряваме за около 30 min. Изваждаме дреболиите и прецеждаме бульона.
2. Изчистените зеленчуци режем на ситно. Последователно задушаваме лука, морковите и чушките. Добавяме нарязаните агнешки дреболии, овкусяваме със сол, черен пипер, пресен джоджен, пресен чесън, червен пипер, добавяме ориза и бульона от сварените дреболии.
3. Оставяме да ври около 45 min на бавен огън до готовност. Накрая нарязваме дивия лук и доматите на кубчета и ги прибавяме към супата. Преди да свалим супата от огъня, я пресичаме с жълтъците, след което добавяме пресен джоджен.
Поднасяме с топчета от цедено кисело мляко.