Агнешка супа с пресен джоджен и кисело мляко

Агнешка супа с пресен джоджен и кисело мляко

ТрудностЛесна
Приготвяне1:25 h

Начин на приготвяне

    1. Почистваме и нарязваме на кубчета агнешкия комплект и го сваряваме за около 30 min. Изваждаме дреболиите и прецеждаме бульона.

    2. Изчистените зеленчуци режем на ситно. Последователно задушаваме лука, морковите и чушките. Добавяме нарязаните агнешки дреболии, овкусяваме със сол, черен пипер, пресен джоджен, пресен чесън, червен пипер, добавяме ориза и бульона от сварените дреболии.

    3. Оставяме да ври около 45 min на бавен огън до готовност. Накрая нарязваме дивия лук и доматите на кубчета и ги прибавяме към супата. Преди да свалим супата от огъня, я пресичаме с жълтъците, след което добавяме пресен джоджен.

    Поднасяме с топчета от цедено кисело мляко.