Начин на приготвяне
Обезкостяваме агнешкото месо и го нарязваме на тънки флейки, които допълнително изтъняваме с чук за месо през стреч фолио. Поставяме ги в дълбока купа и подправяме със сол, черен пипер и куркума, поливаме ги с 200 ml маслиново масло, добавяме накълцания чесън и розмарина и объркваме добре. Така маринованото месо оставяме покрито в хладилник да престои поне 24 h. Когато го извадим, правим малки прорези по флейките, за да не се свиват при топлинната обработка.
Загряваме в тиган 50 mlмаслиново масло и запечатваме агнешките флейки за 2 - 3 min от двете страни. Намазваме дъното на тава за печене с масло и започваме да подреждаме флейките. Върху всяка слагаме парче камамбер, отгоре по още една флейка и завършваме с парче камамбер. Запичаме агнешкото за 6 - 7 минути в предварително загрята на 180°С фурна.
Соса приготвяме, като слагаме маслото в тенджера да се разтопи, доливаме виното и портвайна, добавяме мащерката и наситнения чесън и оставяме да се редуцира за няколко минути на среден огън. След това доливаме сметаната и след като се сгъсти, подправяме със сол и отстраняваме.
Поднасяме агнешкото филе, запечено с камамбер, полято със соса и с украса от рукола и люспи „Грана Падано“.