Начин на приготвяне
Обезкостяваме месото с помощта на остър нож и го нарязваме на парчета. Овкусяваме го със сол, черен и червен пипер и го запечатваме на сух тиган, без мазнина.
В отделна тенджера задушаваме зеленчуците в загрятото олио - първо слагаме лука и моркова и след това прибавяме останалите, като предварително обелваме домата и отстраняваме семките му.
Овкусяваме задушените зеленчуци със сол, черен пипер, накълцания чесън и нарязания джоджен, след което ги поставяме заедно с месото в гювеч и доливаме зеленчуковия бульон.
Поставяме гювеча в студена фурна и я включваме на 180° С. Печем два часа и половина - три.
Разбиваме жълтъците с биволското мляко и брашното и с тази смес заливаме готовия гювеч, след което го допичаме за 10 min на 180 - 200° С. Поднасяме ястието, поръсено със ситно нарязан див лук и пушен червен пипер.