Агнешки котлети със зеленчуци в гювеч

Агнешки котлети със зеленчуци в гювеч

ТрудностСредно трудна
Приготвяне1:20 h

Начин на приготвяне

    Почистваме агнешките котлети, разрязваме ги спрямо ребрата и ги запечатваме на сух тиган по 3-4 min от всяка страна.

    В друг съд загряваме олио и задушаваме последователно нарязаните на шайби лук, чушки, гъби и бекон. Овкусяваме със сол, черен пипер, накълцан чесън, чубрица, джоджен, червен пипер и накрая добавяме доматите, предварително обелени и нарязани на едри кубчета.

    В гювеч подреждаме ред от зеленчуковата смес, сушените сливи и ред от месото, докато свършат всички продукти. Печем на 180° С за около 30-40 min час във фурна, която не е предварително загрята. Изваждаме гювеча от фурната, нарязваме на ситно магданоз и поръсваме. Чукваме яйцата отгоре и запичаме за 5 – 7 min на 200° С.

    По желание поднасяме с кисело мляко.