Агнешко печено по касапски от кюстендилско

Агнешко печено по касапски от кюстендилско

ТрудностСредно трудна
Подготовка20 min
Приготвяне3:00 h

Начин на приготвяне

    Нарязваме агнешката четвъртина на големи кубчета и овкусяваме със сол, черен, червен пипер и масло. Втриваме всички подправки и маслото в месото и го запечатваме на тиган, докато хване коричка. След това го прехвърляме в гювеча.

    Отделно почистваме дреболиите, нарязваме ги и ги сваряваме за 15 min, като запазваме бульона. Сотираме ги на тиган заедно с малко бульон и ги добавяме в гювеча към агнешкото.

    През това време нарязваме на дребни кубчета лука, чесъна, гъбите и сланината. Задушаваме в тиган всичко заедно, като овкусяваме с черен, червен пипер и сол. Накрая добавяме ориза и бирата. Овкусяваме с малко пресен джоджен.

    Изсипваме тази смес при агнешкото и дреболиите. По желание можем да добавим още малко бира или бульон. Затваряме капака на гювеча и печем за 2 h на 180 - 200° С до готовност.

    Накрая поръсваме с пресен магданоз и джоджен. По желание поднасяме с кисело овче мляко.