Начин на приготвяне
Отделяме агнешките котлети един по един. В малка купа смесваме всички продукти за маринатата и разбъркваме добре.
Овкусяваме агнешкото с маринатата и го оставяме да престои в хладилник поне за 2 h.
Запечатваме месото за 4 - 5 min в намазнен тиган.
Прехвърляме агнешките котлети в тава, покриваме я с фолио и ги допичаме във фурна за още 15 -20 min на 180° C.
Измиваме картофите и ги нарязваме.
Овкусяваме ги със сол, черен пипер и маслиново масло. Печем до златисто в загрята на 180° C фурна.
Пасираме копъра със скилидка чесън и 50 ml маслиново масло.
Поръсваме картофите с копъровия сос. Поднасяме заедно с агнешките котлети.
*Посоченото време за печене e приложимо за котлети с дебелина около 2-2,5 cm. Времето за печене може да варира в зависимост от дебелината на котлетите.