Начин на приготвяне
1. Размрази рибните филета. Обели лука и чесъна, нарежи лука на резени, а чесъна на шайби. Изсипи нахута в цедка, изплакни го и го остави да се отцеди.
2. Почисти тиквичките и патладжана, разрежи ги на две по дължина, а после - на едро на кубчета. Запържи в две с. л. сгорещеномаслиново масло за 3 - 4 min, като бъркаш непрекъснато. Овкуси ги със солта и черния пипер и ги извади.
3. Задуши за 1 - 2 min лука и чесъна в останалото горещо олио, докато станат стъклени. Загаси с червеното вино, 150 ml бульон и доматите. Подправи със сол и черен пипер, захар, розмарин и дафинов лист и остави да заври. Добави нахута и готви 10 min под капак.
4. Междувременно измий рибните филета, подсуши ги, нарежи ги на хапки и ги посоли леко. Добави ги в тенджерата заедно с тиквичките, патладжана и евентуално още бульон. Вари под капак 5 - 7 min на слаб огън, след това овкуси.