Яйца по панагюрски и домашни питки на тиган

Яйца по панагюрски и домашни питки на тиган

ТрудностЛесна
Приготвяне60 min

Начин на приготвяне

    Активираме маята в захарта и топлата вода.

    Добавяме разтопеното масло, брашното, солта и пипера и омесваме пухкаво тесто.

    Оставяме да втаса на стайна температура за 45 min.

    Оформяме малки топчета и разточваме върху набрашнена повърхност. Оставяме да почине за 10 min.

    В нагорещен тиган добавяме олио и запържваме питките от всяка страна до златисто.

    Яйцата приготвяме като слагаме тенджера с вода да заври, след което оставяме на умерено слаб огън и добавяме оцета. Правим водовъртеж с помощта на кухненска тел или бъркалка и внимателно поставяме  яйцата 2 по 2. Готвим по 3 min.

    В тиган запържваме ситно нарязания чесън в маслото и червения пипер.

    Смесваме киселото мляко с натрошеното сирене и поднасяме яйцата.