Начин на приготвяне
Активираме маята в захарта и топлата вода.
Добавяме разтопеното масло, брашното, солта и пипера и омесваме пухкаво тесто.
Оставяме да втаса на стайна температура за 45 min.
Оформяме малки топчета и разточваме върху набрашнена повърхност. Оставяме да почине за 10 min.
В нагорещен тиган добавяме олио и запържваме питките от всяка страна до златисто.
Яйцата приготвяме като слагаме тенджера с вода да заври, след което оставяме на умерено слаб огън и добавяме оцета. Правим водовъртеж с помощта на кухненска тел или бъркалка и внимателно поставяме яйцата 2 по 2. Готвим по 3 min.
В тиган запържваме ситно нарязания чесън в маслото и червения пипер.
Смесваме киселото мляко с натрошеното сирене и поднасяме яйцата.