Верига от любими рецепти
Американски пай с кайма

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

кайма кайма
("Стара планина")
500 g g
бутер тесто бутер тесто2 опаковки опаковка
лук лук1 глави глава
моркови морков1
печурки печурка150 g g
сладка царевица сладка царевица100 g g
доматено пюре доматено пюре400 g g
жълтъци жълтък2
чедър чедър100 g g
чесън чесън2 скилидки скилидка
олио олио50 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон50 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Американски пай с кайма

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:10 h
(14)

Начин на приготвяне

В тиган загряваме олиото и задушаваме нарязания на ситно лук и настърганите моркови. Добавяме гъбите, нарязани на кубчета, и след като омекнат, слагаме каймата. Готвим около 15 min, докато стане кафява, след което прибавяме последователно царевицата, доматеното пюре, бульона, наситнения чесън, сол и черен пипер. Готвим още 10 - 15 min на тих огън, докато сосът се редуцира.

В кръгла тава слагаме един лист бутер тесто, който предварително сме разточили. Разстиламе го по дъното и ръба на тавата и го запичаме в загрята на 220°С фурна за няколко минути. Изваждаме го и върху него разпределяме равномерно готовата плънка, след което запечатваме с втория лист бутер тесто, като слепваме и прищипваме краищата. Намазваме пая с разбития жълтък, слагаме настърган или нарязан на парчета чедар и печем още 15 - 20 min на 220°С.

След като го извадим, го оставяме да изстине малко, преди да го разрежем и поднесем.