
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listАмерикански пай с кайма
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В тиган загряваме олиото и задушаваме нарязания на ситно лук и настърганите моркови. Добавяме гъбите, нарязани на кубчета, и след като омекнат, слагаме каймата. Готвим около 15 min, докато стане кафява, след което прибавяме последователно царевицата, доматеното пюре, бульона, наситнения чесън, сол и черен пипер. Готвим още 10 - 15 min на тих огън, докато сосът се редуцира.
В кръгла тава слагаме един лист бутер тесто, който предварително сме разточили. Разстиламе го по дъното и ръба на тавата и го запичаме в загрята на 220°С фурна за няколко минути. Изваждаме го и върху него разпределяме равномерно готовата плънка, след което запечатваме с втория лист бутер тесто, като слепваме и прищипваме краищата. Намазваме пая с разбития жълтък, слагаме настърган или нарязан на парчета чедар и печем още 15 - 20 min на 220°С.
След като го извадим, го оставяме да изстине малко, преди да го разрежем и поднесем.