Американски палачинки с джинджифилови банани

Американски палачинки с джинджифилови банани

ТрудностЛесна
Приготвяне40 min

Начин на приготвяне

    1. Обели джинджифила, нарежи го на фини кубчета и го запържи за 1 - 2 min в 3 с.л. горещо масло. Добави меда, овкуси със сока от лимон и остави да изстине.

    2. Разтопи останалото масло. Смеси брашното, бакпулвера, захарта, ваниловата захар и солта. Раздели яйцата на белтъци и жълтъци. Жълтъците разбъркай с заквасената сметана и течното масло. Добави към брашнената смес и бъркай, докато стане гладка. Разбий белтъците на сняг, добави ги и разбъркай с движения отдолу нагоре, остави тестото да почива 15 min.

    3. За всяка палачинка изпържи по ок. 2 с.л. тесто в малко количество горещо олио. Пържи на слаб огън, за около 2 min, докато стане златистожълта. Дръж готовите палачинки на топло, докато изпържиш цялото тесто.

    4. Обели бананите, нарежи ги на тънки шайби и ги оваляй в джинджифиловия мед. Нареди ги върху палачинките.