Верига от любими рецепти
Английска закуска

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

наденици наденица8
бекон бекон100 g g
домати домат4
яйца яйце4
печурки печурка
(печурки)
200 g g
хляб за тостер хляб за тостер2 филии филия
маслиново масло маслиново масло3 - 4 с.л. с.л.
кетчуп кетчуп
(за сервиране)
сол сол
черен пипер черен пипер

Английска закуска

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(12)

Начин на приготвяне

1. Почисти и измий доматите и гъбите. Разполови доматите.

2. Запържи бекона в два тигана. След това добави наденичките, гъбите и доматите и ги изпържи от всички страни за 5 - 8 min в мазнината от бекона. Постави всичко в тава и я остави на топло в предварително загрята на 75°C фурна.

3. Разтопи в тиган 1 - 2 с.л. масло. Разполови филиите на триъгълници и ги изпържи в сгорещеното масло за ½ - 1 min от всяка страна. Постави и тях на топло.

4. Сгорещи останалото масло в тиганите. Счупи в тях яйцата и ги изпържи на очи. По желание можеш да ги обърнеш. Овкуси със солта и черния пипер и ги гарнирай с оставените на топло продукти. Сервирай с кетчуп.