Верига от любими рецепти
Антипасти със сирене бурата

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

гъби гъби20 бр. бр.
тиквички тиквичка1 бр. бр.
моркови морков3 бр. бр.
бърбън уиски бърбън уиски50 ml ml
салам Финокиона салам Финокиона1 бр. бр.
сирене бурата сирене бурата4 бр. бр.
италианска сурова шунка италианска сурова шунка1 бр. бр.
хляб хляб
(с розмарин и маслиново масло)
чесън чесън
сол сол
маслиново масло маслиново масло
розмарин розмарин
балсамов оцет балсамов оцет

Антипасти със сирене бурата

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(8)

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите. Измиваме тиквичките, разполовяваме ги по дължина и нарязваме на филийки.
Нарязваме морковите на четвъртинки по дължина и след това ги разполовяваме. Смесваме зеленчуците със счукания чесън, сол, маслиново масло, бърбън и наситнен розмарин и ги разпределяме в тава за печене. Печем в загрята фурна на 200° C за около 12 min. 

Поръсваме готовите зеленчуци с балсамов оцет. Сервираме със салам, бурата, шунка и хляб с розмарин.
 

Купи в Lidl

ТивкичкиТивкички
Тивкички
22.04 - 28.04
-20%
2,49
1,99лв.
МорковиМоркови
Моркови
25.04 - 28.04
-50%
2,99
1,49лв.