Начин на приготвяне
Сваряваме саламурата от равни количества оцет и вода и добавяме сол, бахар, карамфил, дафинов лист и черен пипер на зърна. Стандартното количество сол е около 5 – 7 g на 100 ml течност, но може да варира спрямо индивидуалните вкусове.
Подреждаме зеленчуците и подправките в буркани и ги заливаме с приготвената марината. Оставяме да изстинат напълно на стайна температура и затваряме с капачки. Прибираме ги в хладилник, ако ще ги консумираме в рамките на седмица.
Ако искаме да консумираме туршията по-дълго време, стерилизираме бурканите с дъното нагоре за 5 min в голяма тенджера с вряща вода. Изваждаме ги и оставяме да се охладят. След това може да ги съхраняваме извън хладилник, на сухо и хладно място.