
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listБързи тостове с гъби
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почистваме печурките и ги режем на шайби. Нарязваме бекона на ивици и го запържваме заедно с гъбите в сгорещеното маслиново масло 5 - 7 min, докато течността се изпари. Откъсваме листенцата на босилека и ги накълцваме, като оставяме няколко за украса. Подправяме гъбите с босилека и балсамовия оцет, солта и черния пипер.
2. Измиваме домата и го нарязваме на тънки шайби. Препичаме леко хляба и го нареждаме в покрита с хартия за печене тава. Поставяме върху филиите по една шайба домат и по малко гъбена смес. Наръсваме с ементала и печем във фурната при предварително включен на 200°C грил ок. 4 min, докато тостовете станат златистожълти.
Декорираме с босилек и сервираме веднага.