Бързи тостове с гъби

Бързи тостове с гъби
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне30 min

Начин на приготвяне

    1. Почистваме печурките и ги режем на шайби. Нарязваме бекона на ивици и го запържваме заедно с гъбите в сгорещеното маслиново масло 5 - 7 min, докато течността се изпари. Откъсваме листенцата на босилека и ги накълцваме, като оставяме няколко за украса. Подправяме гъбите с босилека и балсамовия оцет, солта и черния пипер.

    2. Измиваме домата и го нарязваме на тънки шайби. Препичаме леко хляба и го нареждаме в покрита с хартия за печене тава. Поставяме върху филиите по една шайба домат и по малко гъбена смес. Наръсваме с ементала и печем във фурната при предварително включен на 200°C грил ок. 4 min, докато тостовете станат златистожълти.

    Декорираме с босилек и сервираме веднага.