Верига от любими рецепти
Бързи тостове с гъби

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

печурки печурка
(печурки)
500 g g
бекон бекон100 g g
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
босилек босилек6 стръка стрък
балсамов оцет балсамов оцет2 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
домати домат1
хляб за тостер хляб за тостер8 филии филия
ементал ементал
(настърган)
160 g g

Бързи тостове с гъби

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(9)

Начин на приготвяне

1. Почистваме печурките и ги режем на шайби. Нарязваме бекона на ивици и го запържваме заедно с гъбите в сгорещеното маслиново масло 5 - 7 min, докато течността се изпари. Откъсваме листенцата на босилека и ги накълцваме, като оставяме няколко за украса. Подправяме гъбите с босилека и балсамовия оцет, солта и черния пипер.

2. Измиваме домата и го нарязваме на тънки шайби. Препичаме леко хляба и го нареждаме в покрита с хартия за печене тава. Поставяме върху филиите по една шайба домат и по малко гъбена смес. Наръсваме с ементала и печем във фурната при предварително включен на 200°C грил ок. 4 min, докато тостовете станат златистожълти.

Декорираме с босилек и сервираме веднага.