Верига от любими рецепти
Бързо къри с домати и броколи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

жасминов ориз жасминов ориз200 g g
замразени броколи замразени броколи600 g g
замразени моркови замразени моркови
(на шайби)
250 g g
олио олио2 с.л. с.л.
лук лук1 глави глава
къри къри2 - 3 ч.л. ч.л.
домати домат
(нарязани)
1 консерви консерва
доматено пюре доматено пюре1 ч.л. ч.л.
готварска сметана готварска сметана100 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон150 ml ml
нишесте нишесте1 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Бързо къри с домати и броколи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(5)

Начин на приготвяне

1. Сложи ориза в 500 ml вряща подсолена вода и вари 12 - 15 min на слаб огън, докато набъбне. Ако е необходимо, прибави още малко гореща вода.

2. В това време размрази замразените броколи и моркови за 5 min в горещо слънчогледово олио, като разбъркваш непрекъснато. Обели лука и го нарежи на фини ивици. Добави го и пържи още 2 min.

3. Поръси с две ч.л. къри, добави доматеното пюре и задуши една минута. Сипи сметаната, зеленчуковия бульон и нарязаните домати и овкуси със солта и черния пипер. Остави кърито да къкри ок. 10 min. Разбъркай нишестето в малко вода и с него сгъсти леко соса. Подправи със солта, черния пипер и евентуално още малко къри на прах. Сервирай с ориза.

Купи в Lidl

Български розови доматиБългарски розови домати
Български розови домати
15.06 - 18.06
-21%
3,79
2,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.