
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
жасминов ориз жасминов ориз | 200 g g | |
замразени броколи замразени броколи | 600 g g | |
замразени моркови
замразени моркови (на шайби) | 250 g g | |
олио олио | 2 с.л. с.л. | |
лук лук | 1 глави глава | |
къри къри | 2 - 3 ч.л. ч.л. | |
домати
домат (нарязани) | 1 консерви консерва | |
доматено пюре доматено пюре | 1 ч.л. ч.л. | |
готварска сметана готварска сметана | 100 ml ml | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 150 ml ml | |
нишесте нишесте | 1 ч.л. ч.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listБързо къри с домати и броколи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Сложи ориза в 500 ml вряща подсолена вода и вари 12 - 15 min на слаб огън, докато набъбне. Ако е необходимо, прибави още малко гореща вода.
2. В това време размрази замразените броколи и моркови за 5 min в горещо слънчогледово олио, като разбъркваш непрекъснато. Обели лука и го нарежи на фини ивици. Добави го и пържи още 2 min.
3. Поръси с две ч.л. къри, добави доматеното пюре и задуши една минута. Сипи сметаната, зеленчуковия бульон и нарязаните домати и овкуси със солта и черния пипер. Остави кърито да къкри ок. 10 min. Разбъркай нишестето в малко вода и с него сгъсти леко соса. Подправи със солта, черния пипер и евентуално още малко къри на прах. Сервирай с ориза.