Верига от любими рецепти
Багети с подправки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

брашно брашно800 g g
прясна мая прясна мая0,5 кубчета кубче
розмарин розмарин3 - 4 стръка стрък
магданоз магданоз1 връзка връзка
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
майорана майорана1 ч.л. ч.л.
сол сол
захар захар1 щипки щипка
хартия за печене хартия за печене

Багети с подправки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Разтвори маята в 450 ml хладка вода и я остави 15 min покрита да втаса. Откъсни листенцата на магданоза и на 2 стръка розмарин и ги накълцай.

2. Омеси гладко тесто от разтворената мая, брашното, захарта, маслиновото масло и 1 ч. л. сол. Към края на месенето прибави накълцаните подправки и майораната и премеси още веднъж. Покрий тестото и го остави 2 - 3 h на топло място да втаса.

3. Раздели тестото на 4 порции върху набрашнена повърхност и оформи 4 багети. Сложи ги върху покрита с хартия за печене тава, покрий ги и ги остави още 30 min да втасват.

4. Откъсни листенцата на останалите стръкове розмарин. Навлажни багетите с вода, поръси ги със сол и розмарин и печи 20 - 25 min в предварително нагрята на 200° C фурна. След това ги остави ги да изстинат.

Купи в Lidl

Гръцко маслиново маслоГръцко маслиново масло
Гръцко маслиново масло
30.01 - 05.02
9,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.