
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listБагети с подправки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Разтвори маята в 450 ml хладка вода и я остави 15 min покрита да втаса. Откъсни листенцата на магданоза и на 2 стръка розмарин и ги накълцай.
2. Омеси гладко тесто от разтворената мая, брашното, захарта, маслиновото масло и 1 ч. л. сол. Към края на месенето прибави накълцаните подправки и майораната и премеси още веднъж. Покрий тестото и го остави 2 - 3 h на топло място да втаса.
3. Раздели тестото на 4 порции върху набрашнена повърхност и оформи 4 багети. Сложи ги върху покрита с хартия за печене тава, покрий ги и ги остави още 30 min да втасват.
4. Откъсни листенцата на останалите стръкове розмарин. Навлажни багетите с вода, поръси ги със сол и розмарин и печи 20 - 25 min в предварително нагрята на 200° C фурна. След това ги остави ги да изстинат.